Приключва приемът през Интегрираната система за управление и наблюдение (ИСУН) по подмярка 4.2 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020. Крайният срок за подаване на проектите е до 16 май 2018 г. 
 
 
Във връзка с промените от януари 2018 г. в Закона за земеделските производители, Държавен фонд „Земеделие” въвежда Интегрираната система за управление и наблюдение, чрез която ще се подават електронно всички документи относно кандидатстване за подпомагане по ПРСР. Алиева обясни, че изключение ще има само за техническата документация, която придружава проектните предложения. Това означава, че документи на хартиен носител няма да бъдат приемани. Електронно ще се осъществява и цялата комуникация между ДФЗ и кандидатите.
 
Новите моменти в процедурата при разглеждане на проектните предложения включват и още:
• предварителната им оценка и класиране, с възможност за подаване на възражение срещу оценката от страна на бенефициентите.
• следва оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, която приключва с оценителен доклад (също подлежащ на обжалване пред Управляващия орган);
• техническа и финансова оценка и
• издаване на оценителен доклад.
 
Важно е да се отбележи, че и подаването на искането за плащане, независимо дали става въпрос за авансово, междинно или окончателно, също ще се извършва през ИСУН. За тази цел бенефициентите трябва да имат предварително направен от тях електронен профил в ИСУН, както и квалифициран електронен подпис.