Наредбата по мярка 4,1 Инвестиции в земеделските стопанства от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е в процес на изработване. Работим със срокове и график така че приемът да стартира в края на месец март. Това каза на семинар в рамките на БАТА Агро Антон Аспарухов – Директор Дирекция Развитие на селските райони в МЗХ, предаде репортер на Фермер.БГ.
 
В средата на месеца Наредбата по мярката ще бъде подадена за обнародване в ДВ и се очаква тогава да излезе и заповед на министър Танева за отваряне на прием на проекти. 
 
Близо два месеца ще е отворен приемът по мярка 4,1, за да имат достатъчно време бенефициентите да подготвят проектите си, каза земеделският министър Десислава Танева. 
 
При този първи прием няма да се приемат проекти за колективни инвестиции, за да се избегнат възмони злоупотреби, посочи министър Танева. 
 
Около 150 млн. евро ще е бюджетът и ще е отворен за всички земеделски производители. Ранкингът ще е по критерии, определени от Комитета по наблюдение на програмата. Тези критерии ще отразяват приоритетите на програмата, посочи още министър Танева. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!