Двадесетото издание на „Изложението на машини, техника и технологии" ще започне утре - 10 май и ще продължи до 12 май в Русенския университет, съобщиха от висшето училище.
 
 
В изложението ще участват водещи фирми, представящи комбайни, трактори и земеделски машини, леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, семена, торове и препарати за растителна защита, машини за животновъдството и фуражното производство, електротехника и електроника, стоки и услуги.
 
Специализираното изложение е единствено по рода си в централния северен район на страната и е третото по големина в България. Провежда се ежегодно през месец май на територията на Русенския университет „Ангел Кънчев", където се намира и единственият в страната ни факултет за подготовка на инженерни кадри по Земеделска техника и технологии.
 
Организира се от факултетите „Аграрно-индустриален", „Транспортен", „Машинно-технологичен" и "Електротехника, електроника и автоматика" на Русенския университет и със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Областна администрация - Русе, Община - Русе и Съюза на учените - Русе.
 
В дните на изложението ще има изложба и презентации на научни колективи от Русенския университет, срещи със студенти и научни колективи. Родители, кандидат-студенти и гости ще се запознаят с предлаганите специалности за обучение, с учебната и материална база на университета, както и с реда за кандидатстване и формирането на изпитния бал.