Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подпомага български компании за реализиране на общи проекти и износ, съобщи Министерството на икономиката.
 
 
Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев разговаря за това с президента на Съюза Арсен Казарян по време на сесия на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество в Ереван.
 
Александър Манолев и Арсен Казарян са обсъдили възможността български хранителни продукти да се предлагат в арменските търговски вериги. Договорено е и двете страни заедно да работят за организиране на бизнес форум в България за насърчаване на повече общи проекти.
 
Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще съдейства на българските бизнесмени за установяване на контакти с партньори на място и за развитието на търговията между двете страни.
 
Снимка: Министерство на икономиката
 
Това е предвидено в подписания Меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и Съюзът на производителите и работодателите в Армения. 
 
България счита Армения за свой традиционен икономически партньор, с който желаем да развиваме всестранно, дългосрочно и взаимноизгодно сътрудничество“, подчерта зам.-министър Манолев на среща с министъра на икономическото развитие и инвестициите на Армения Тигран Хачатрян. 
 
В отговор министър Хачатрян е уверил, че и представителите на българския бизнес могат да разчитат на пълно съдействие, а редица наши стоки са познати и търсени на техния пазар.
 
Българската делегация е ръководена от министъра на транспорта Росен Желязков, като в нея се включиха близо 30 български фирми.