„Планинските и селските региони на страната се нуждаят от една разумна политика, а България има много възможности и потенциал за насърчаване развитието на алтернативното земеделие“. Това обяви президентът Росен Плевнелиев на среща с представители на Парламентарната група на Движението за права и свободи (ДПС), които разговаряха на „Дондуков“ 2. Срещата се проведе в рамките на Месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили, съобщиха от Прессекретариата на Президента. 
 
Двете страни в срещата се обединиха около позицичта, че е необходима подкрепа за развитието и финансирането на малките и средни предприятия, а така също и за насърчаване на инвестициите в областта на сектор „Земеделие“. 
 
„Бих одобрил всякакви усилия за целенасочена подкрепа за осигуряване на перспектива на семейните, малките и средни предприятия в България и оздравяване на бизнеса им“, заяви Росен Плевнелиев. Президентът се обяви и за специфични мерки за осигуряване на средства за различните видове земеделие.