Биологичният минерален микс за листно подхранване Панамин Агро® спечели награда в конкурса за иновации на изложбите „АГРА“, „Фудтех“ и „Винария“ в Международен панаир Пловдив.
 
Уникалният продукт беше отличен за иновация в категорията „Торове и препарати за селското стопанство“.
Панамин Агро® има уникално действие – той е тор с фунгицидно действие, т.е. едновременно храни и защитава растенията. 
 
Именно това беше оценено от комисията на конкурса, която отчете факта, че фунгицидното действие се получава не само чрез повишаване на имунитета на растението, а и чрез затварянето на устицата като естествена реакция от запаса с въглероден диоксид (CO2) от продукта, а също така и запаса от силициев диоксид (SiO2), който е един от трите основни елементи в Панамин Агро® заедно с  - калциев карбонат (CaCO3) и магнезиев карбонат (MgCO3). 
 
Това изгражда естествена преграда за гъбните патогени и по този начин покрива болести като септориоза и двата вида ръжда, които влизат през устицата, а другите болести като маната се преодоляват с имунитет. 
 
Така се увеличава толерантността на растението не само към болести, а и към всякакъв вид стрес като суша, измръзване, а като краен резултат – добивите са повишени.
 
Именно заради това Панамин Агро® няма аналог на пазара, а в допълнение торът подобрява резултатите чрез натрупване – с всяка следваща година на използване.
 
 
В надпреварата за иновации участваха рекорден брой претенденти  -  общо 75 изделия на 56 фирми и научни институти. 
 
Панамин КО ДЗЗД е представител за България, Македония, Гърция, Турция и Румъния на PANAMIN GmbH, Австрия – производител на листни торове от ново поколение.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!