Ученици от Професионалната гимназия по Механизация на селското стопанство „Пейо  Яворов“ в град Гоце Делчев създадоха своя учебна ферма с името „АгроЛидер“.
 
 
Гимназията е едно от двете училища, избрани за участие в пилотен проект в рамките на кампанията „Бъдещите лидери в селското стопанство“. Модулът, наречен „Учебна ферма“, е адаптиран за учениците от земеделските гимназии, съобщи екипът на кампанията.
 
В началото на работата на младежите директорът на училището Ангел Живков представи новата училищна придобивка - модерен трактор, който ще се използва в овощната градина и отглеждането на животни в учебно-опитното стопанство на училището.
 
В учебната ферма работят шест ученици от осми клас, изучаващи специалност „Агроекология“. Това са Севгин Даргут - управител, Айтен Сариева - счетоводител, Йозджан Кокодев - IT специалист, Христина Катранджиева - отдел „Покупко-продажби“, Краси Полимерова - отдел „Човешки ресурси“, и Елена Панайотова - отдел „Маркетинг“.
 
Източник: Екип на „Бъдещите лидери в селското стопанство“
 
Учебната ферма „АгроЛидер“ е специализирана в производството на биологично чисти продукти. 
 
„Ние вярваме, че бъдещето ни е в био земеделието, защото в момента нашето поколение използва много „мръсни“ храни има и голям наплив на затлъстяване в световен мащаб. Био земеделието е много по- здравословен начин на живот“, разказва Христина Катранджиева.
 
Практическият опит, който придобиват в заниманията с учебната ферма и възможностите, които им предоставя за развитие в сферата на биологичното селско стопанство са сред основните неща, които привличат интереса на учениците към иновативната учебна форма.
 
Учениците по своя инициатива са засадили и отглеждат екологично чисти зеленчуци в оранжерии на учебно-опитното стопанство на училището в местността „Мочура“.
 
Засадили са краставици, репички, моркови, домати, ще засадят и цветя. Сами правят разсада с помощта учителите си. Помагат им съученици от други специалности.