Стотици хиляди посетители на националния събор се спряха на щанда на Агритоп. Най-голям интерес, както обикновено предизвикваха немските товарачи Weidemann. Животновъди и земеделци не пропуснаха да се запознаят с изложените модели 4512, 1140 и 5080Т, които са подходящи за всякакъв вид ферми и селскостопанска работа.
 

 
Изложеният Weidemann 5080Т е представител на по-мощната серия от продуктовата гама. Подходящ е за работа в по-големи стопанства и се справя с лекота с големи квадратни и кръгли бали, зърно и насипни материали. Машината има висока продуктивност при работа в биогаз инсталации. Моделът, който беше представен на събора, е модификация с телескопично рамо – модел 5080T. Високата оперативност и функционалност са гарантирани и от високата мощност на двигателя от 117 к.с., в комбинация с голямо собствено тегло и височина на повдигане до 5.0 м. Машината е оборудвана с нов двигател, който отговаря на изискванията Tier4. 

 
Именно заради голямата си мощ, товарачът бе предпочетен за помощник в състезанието по теглене на товари от най-големите коне - тежковози в България.
 
Животновъдите успяха да видят и част от богатата продуктова гама на фирмата: поилки, хранилки, фиксатори за овце и кози, доилни апарати, храни, консумативи и др. 

 
За първи път в историята на събора, освен фолклорната част, се проведе и изложение на селскостопански животни – овце, кози, говеда, както и каракачански кучета. Съборът, имайки за цел да съхрани и популяризира народното творчество и традициите в животновъдството, беше посетен от около 350 000 души. 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!