Учени от Добруджанския земеделски институт ще представят нови селекции семена за пролетни култури, а също и подобрени сортове пшеница на предстоящата Борса за семена и посадъчен материал в Добрич. 
 
 
Традиционното изложение ще се проведе от 4 до 7 февруари в спортния комплекс „Простор“ в града. Над 50 фирми вече са потвърдили участието си в специализираното изложение. На него ще се представят също семена за слънчоглед, царевица, фасул и други полски култури, за зеленчуци, както и посадъчен материал за овощни дръвчета.
 
„Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич ще открие 25-ото си издание с новости за пролетната сеитба, съобщи пред БТА Звезделина Иванова, изпълнителен директор на „Добрички панаир“ АД, организатор на събитието. С форума започва и календарът от агропрояви в страната за тази година. 
 
Гръцка компания ще предложи широк спектър семена от чужди сортове пшеница, слънчоглед, царевица. За предстоящите работи на полето земеделските стопани ще могат да си набавят торове и препарати за растителна защита. По време на изложението се очаква голям интерес към етерично-маслените култури, като ще се предлага и разсад от тях.