Управителят на фирма „Агритоп“ Николай Стефчов получи високото отличие Агробизнесмен на България за 2017 г. вчера на именния си ден. Наградата му бе връчена от  председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. 
 
 
Изборът за носител на високото отличие е заради последователния и надграждащ подход в управлението на фирма „Агритоп“, с който успя да я утвърди като безспорен лидер в сектора. 
 
С екипа на „Агритоп“ Стефчов не само подпомага развитието на българското животновъдство, а допринася за умножаването на устойчиво развиващи се модерни животновъдни ферми у нас. Компанията налага модел на работа, който наистина е в полза на българското земеделие и животновъдство - правилно и компетентно консултиране, предоставяне на работещо решение и коректност към клиентите.
 
„Изключително съм щастлив и горд с тази награда. Приемам този приз от името на всички наши клиенти и колеги. Прекланям се пред вас!", каза в благодарствените си слова г-н Стефчов. 
 
Той поздрави колегите си им благодари за усърдната и всеотдайна работа: 
 
„Тази награда е оценка за работата на нашия екип до тук през годините, за работата на клиентите и партньорите, с които работим. Тя е награда за всички“.
 
Стефчов има над 20 годишен опит в българското земеделие, а бизнеса си с фирма „Агритоп“ стартира през 2002 г. Първият и основен партньор на „Агритоп“ е шведската фирма DeLaval, най-големият производител в света на доилни инсталации, оборудване за доене и оборудване за животновъдни ферми. През годините фирма „Агритоп“ става официален представител и на едни от най-големите световни фирми, производители на земеделска техника и оборудване.
 
„Животновъдния сектор изглежда като един от най-трудните, но в този сектор има много възможности. Има смисъл да работим много, да инвестираме и заедно с фермерите всички да печелим.”, заключи Агробизнесменът на България за 2017 г.