Очакваме в петък в Държавен вестник да излезе решението за началото на обратното начисляване на ДДС, което беше променено и ще започне от 1 януари 2014 г. Това съобщи пред журналисти Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), по време на провеждащия се в Пловдив трети Национален агро семинар, организиран от НАЗ. „За да е успешна една сделка, двете страни трябва да еднакво недоволни.

 

Сроковете по част от подписаните договорености не са изтекли, но ние ги следим изкъсо. Имаше известни проблеми по нашите искания. Знаете, че имаше разминавания по отношение на началото и срока на действие на обратното начисляване на ДДС, но проблемът беше в законодателната власт. Коригирано беше неспазването на договореностите“, съобщи Вукодинов. Той припомни, че през миналата седмица в пленарна зала на второ четене беше променен преди това приетият срок за старт на действие на обратното начисляване на ДДС.

 

От НАЗ очакват промяната да бъде обнародвана в Държавен вестник в петък. „На второ четене на Комисията по бюджет и финанси мина и промяната на крайния срок на действие на обратното начисляване – 31 декември 2015 г. Очакваме през следващата седмица да бъде гласувана и тази промяна. Следим всичко, в диалог сме, макар че този диалог понякога е критичен“, допълни Вукодинов.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!