Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) проведе годишното си Общо събрание. Поради мерките за социална дистанция събитието се проведе онлайн, съобщиха от асоциацията. 

Ще се изравняват ли субсидиите на българските и европейските фермери?

„През изминалата година НАЗ започна да използва активно онлайн платформи, чрез които успяхме да проведем нашите Управителни съвети, а от месец февруари до сега имаме и двa успешни уебинара. 

Планираме провеждането на още двe онлайн събития. Искам да благодаря на всички, които помогнахa това да се случи и чрез нашите колеги от регионалните структури на асоциацията успяхме да покажем на колегите в сектора, че дори онлайн можем да съберем над 200 реални земеделски производители, които да бъдат участници в онлайн формата на семинари. 

Истината е, че до момента няма друг такъв успех сред останалите земеделски организации в страната. Надяваме се, че ще имаме възможността да проведем и традиционния Национален Агро Семинар. Следим ежедневно ситуацията в страната и се съобразяваме с всички изисквания и заповеди на здравните власти и Националния оперативен щаб“, каза председателят на Управителния съвет на НАЗ Костадин Костадинов.

По време на събранието се гласуваха отчет за дейността на Управителния съвет и приемане на Годишен финансов отчет на сдружението, отчет за дейността на Контролния съвет. Делегатите на Общото събрание гласуваха още бюджета на организацията, а също така беше определен и размерът на годишния членски внос.