Националната асоциация на зърнопроизводотелите (НАЗ) разпространи опровержение до медиите относно твърдението на вицепремиера Симеон Дянков, че Финансовото министерство не е обещавало средствата по СЕПП да бъдат изплатени до края на месец януари.

„Във връзка с последните изявления на финансовия министър г-н Симеон Дянков относно подписаните договорености между НАЗ и правителството и твърдението, че Финансовото министерство никога не е обещавало европейските субсидии за единица площ да бъдат платени до края на м. януари на следващата година, за която се отнасят, ви изпращаме приложено съответните документи в подкрепа на противното“, посочват от НАЗ.

Разполагаме и с видеоматериал от пресконференция на 22.03.2011 г. за подписаното тогава споразумение, посочват още от НАЗ.

В споразумение от 22.03.2011 г., подписано от земеделския министър Мирослав Найденов, финасовия – Симеон Дянков, изп. Директор на ДФЗ Румен Порожанов от страна на Правителството и Радослав Христов, тогава председател на УС на НАЗ , се посочва: Средствата за директни плащания по СЕПП и национални доплащания на площ за стопанските 2012 и 2013 година се изплащат до 31 януари от следващата календарна година на бенефициентите (включително и на тези с двойно заявени и наддекларирани площи ), за които са извършени всички предвидени проверки и е установен размера на допустимата субсидия

или

най-малко 90% от подадените заявления за директни плащания по СЕПП и национални доплащания на площ за стопанската година се изплащат до 31 януари от следващата календарна година.



Цялата финансова рамка за 2013 и 2014 г. към допълниелно споразумение  можете да прочетете тук
 





Допълнително споразумение към меморандум от 08.06.2010 г. можете да прочетете тук



© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!