Български компании развиват дейност в Беларус в областта на производството на млечни продукти, ресторантьорство и селскостопанска фармация. 
 
Това стана ясно по време на среща между зам.-министъра на икономиката на България Александър Манолев и министъра на данъците и таксите на Беларус Сергей Наливайко в чуждата страна. 
Има добри примери за реализирани успешни български проекти в Беларус, а позитивен сигнал е, че и към момента са в процес на реализация нови, стана ясно по време на срещата, съобщиха от министерството на икономиката.
 
Снимка: Министерство на икономиката
 
Българско  предприятие строи фабрика за производство на млечни продукти до град Могильов, като инвестицията им е за около 8 млн. евро. Същевременно наша компания разширява производство си на препарати за селското стопанство, в предприятието си до Минск, като основно използва български суровини за него.
 
По време на срещата двете страни са се договорили работата по общи бъдещи инициативи, които да спомогнат за насърчаване на търговско-икономическите връзки. Те обсъдиха и перспективите за увеличаване на двустранния стокообмен, чрез задълбочаване на междуправителствените контакти.