Млечните стопанства непрекъснато увеличават мащаба си. А това от своя страна означава, че ефективното управление на стадата става ключов момент.
 
 
Дистанционно идентифициране на индивидуални животни 
Електронната идентификация на животните е факт от много време насам. Тя помага на фермерите да следят и контролират растежа на животното, както и да балансират успешно между работа, хуманно отношение и печалба. Управлявайки дистанционно фермерите имат възможност да следят храненето, доенето, здравето и локацията на животните.
 
 
Има редица решения, които предлагат тези възможности, като повечето от тях са на база на автоматизиране на самите стопанства. 
Чрез една система за контрол фермерите могат да следят целия цикъл на животното и да го управляват. Повечето подобни разработки са достъпни както за смартфон, така и за таблет, лаптоп и настолен комютър.
 
 
GSP проследяване на животни
Дори и не твърде популярни у нас, по света често използвани са безжични сензорни мрежи, захранвани соларно, които предоставят на стопаните измервания в реално време на различни параметри, като влага на почвата, състояние на растенията и дори движение на животните. Всички тези данни интелигентно иформират земеделците и помагат за водене на устойчиво земеделие. 
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!