Продълбочителите за дълбоко разрохване имат различни приложения. Те се използват при влажни почви, при склонни към уплътняване почви, както и при полета с дълбоки следи от колела, причинени от тежки комбайни или транспортни превозни средства. Продълбочителят Dragon 7 е едно от тези решения, които гарантират качество и то на достъпна цена.
 
 
Продълбочителите са неизменен помощник на земеделците, тъй като чрез разрохкването, както и чрез създаването на по-голям порест обем, значително се подобрява както инфилтрацията на водата, общият воден баланс, така и дишането на почвата и кислородната обмяна. А оттук следва и активирането на цялата жизнена сила на почвата и растежа на насажденията. 
 
 
Dragon 7 обединява всички предимства на модерна машина за разрохкване на почвата. Освен това машината е изработена от специална стомана и изисква малко тягово усилие. 
 
 
Продълбочителят гарантира перфектно заораване в почвата, като структурата се запазва и водата отново може да се съхранява добре. Продълбочителите разполагат със защита срещу претоварване под формата на защитен болт, работещ на срязване. Основните предимства на модела са високата производителност, ниският разход на гориво и малката необходима мощност на трактора.
 
Специфики на Dragon 7:
- 7 работни органа;
- работен размер 3,5 метра;
- греда 150х150 мм;
- разстояние от гредата до върха на шилото 900 мм;
- температурно обработени крака с дебелина 30 мм;
- 4-елементен работен орган състоящ се от шилo;
- странични работни органи и чело;
- хидравлично регулируеми валяци с диаметър 170 мм;
- Максимална дълбочина на работа 650 мм;
- Оперативно тегло 2400 кг;
 - Необходима мощност 190-230 к.с.