От началото на следващата седмица можем да започнем да пишем драфт на наредбите по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, каза за Фермер.БГ заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев. До септември месец всички наредби ще са утвърдени.

Проекти на млади фермери ще се приемат още в края на май – началото на юни, а поетапното отваряне на цялата ПРСР 2014-2020 ще започне през септември. През месец септември ще има частичен прием за биологично земеделие и още някои агроекологични дейности, посочи Гечев.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

 


Няма да се работи с индикативни графици по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Вместо графици, в началото на следващата година ще се публикуват заповеди за прием в рамките на месец януари за цялата година. Предвижда се отваряне на мерките минимум 2 пъти в годината, за да има по-плавен прием и бработка на досиетата, каза още Гечев.

Първата наредба, която МЗХ ще разработи е тази за мярка Млад фермер. В края на май – началото на юни трябва да има отваряне на мярката за младите фермери

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!