„Амбицирали сме в периода до Нова година да усвоим колкото се може повече средства по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Нека не гледаме на тези средства като спечелени от община на една или друга политическа сила, а да видим кой стои зад нас – всички български граждани”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на връчването на договори по мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, 322 „Обновяване и развитие на населените места” и 313 „Насърчаване на туристически дейности” на кметове на общини.

 

В събитието участваха заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, изпълнителният- директор на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Мирослав Николов и зам. - директорът на ДФЗ Виолета Александрова. По трите общински мерки са одобрени 31 проекта на обща стойност над 90 млн. лв., информира изпълнителният-директор на ДФЗ Мирослав Николов.

 

Днес общо 17 от общините получиха договорите си като подписването продължава. По мярка 321 проектите са 23 на брой със субсидии на стойност 81 млн. лв. Други 5 проекта са по мярка 322, с публични средства в размер на 8,5 млн. лв. По мярка 313 договорите са три, със субсидия над 792 хил. лв. Проектите са за строеж и ремонт на туристическа инфраструктура, съоръжения и атракции.

 

Зам.- министър Явор Гечев информира, че новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 20134-2020 г.  в напреднал етап и се планира отваряне на прием по всяка мярка поне 2 пъти годишно.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!