През изминалата седмица средните цени на пилешко месо за страната остават близки до нивата от предходната седмица, с леки повишения в отделни области. Това стана ясно по данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ), обработени от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). 
 
 
Предлагането на замразено пиле на тържищата в страната е в широкия ценови диапазон от 2,40 лв./кг в Ямбол, до 4,35 лв./кг в Добрич. В област Кърджали се наблюдава седмично понижение на цената с 1,2%, докато в други шест продуктът поскъпва в границите от 0,3% до 5,4%, като най-значително е в София. В резултат, средната стойност за страната се повишава с 0,8% на седмична база, до 3,71 лв./кг.
 
Средно за страната, цената на замразеното пиле в ДТО е с 2,4% по-висока от тази в ГТВ.
 
 
През изминалата седмица цените на едро на охладеното пиле са в границите от 3,70 лв./кг в Търговище, до 4,67 лв./кг в Благоевград. В областите Русе и Благоевград се наблюдава седмично повишение на стойностите, съответно с 0,9% и 2,3%, което не се отразява на средната стойност за страната и тя остава на ниво от 4,34 лв./кг.
 
Средно за страната, цените на дребно на охладеното пиле в по-малките магазини са с 2,5% по-високи от тези в големите търговски вериги.