Фирма "ВАРЕКС" ООД е новият дистрибутор на марката LAVERDA за българския пазар от 01 юли 2013 година, съобщиха от компанията.

LAVERDA е собственост на американската корпорация AGCO от 2011 година. Марката е с повече от 140-годишна история и е емблематична в индустрията за производство на зърнокомбайни. Фабриката в Бреганце, Италия е обявена за Европейският стратегически център за върхови научни постижения в зърноприбиращата техника на AGCO.

Във връзка с окончателното интегриране на LAVERDA в семейството на AGCO Corporation и стратегията за развитие на дистрибуторската мрежа на корпорацията в Европа, бе взето решение "ВАРЕКС" ООД да придобие правата на официален дистрибутор на LAVERDA за България.

"ВАРЕКС" ООД ще предлага пълната гама зърнокомбайни с марките LAVERDA и CHALLENGER.

„ВАРЕКС” ООД отдава дължимото признание на досегашния дистрибутор - фирма „ОПТИКОМ” ООД, която разви и наложи доброто име на LAVERDA. В името на съхраняване и по-нататъшно популяризиране на марката на българския пазар, двете компании постигнаха разбирателство за сътрудничество и съвместни действия.

“ВАРЕКС” ООД е основана през 1993 година и предлага широка гама машини за селското, горското и комуналното стопанство с водещи марки AGCO Challenger®, Laverda® и Valtra®, както и Great Plains, Gaspardo, Goizin, Capello, Dieci, Seppi-M, Pezzolato, Kesla.

“ВАРЕКС” ООД разполага с търговски и сервизни представителства в София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Добрич, Силистра, Вълчедръм и Българене. Фирмата предлага оригинални резервни части и консумативи за доставените машини, качествен и безотказен сервиз 24/7.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!