Една от водещите световни компании за производство на агротехника Kverneland представи нова техника и технологии за прецизна работа на полето в рамките на изложението Агритехника 2013.
 

Торачка Kverneland Exacta TL GEO

Иновация в прецизното наторяване е дисковата торачка на Kverneland Exacta TL GEO с бункер до 3900 литра. Чрез GEOSpread функцията работната ширина, както и дозата се настройват автоматично.

Сеялката е оборудвана с два задвижващи механизма на всеки дозиращ елемент. Единият управлява настройките на разтоварване на дозиращия елемент върху диска, другият контролира дозата. Системата GEOspread позволява индивидуално настройване на двата диска по електрически път от кабината на трактора, обясни Жерон ван Туренхау, Продуктов мениджър Kverneland Group.
 

Сеялка Kverneland Accord Optima TF Maxi + IsoMatch Tellus Easy Control

Oт Кverneland Group представиха на Агритехника 2013 и най голямата сеялка за прецизна сеитба Accord Optima TF Maxi – 16-редова сеялка с работен захват от 12 метра за сеитба на царевица, слънчоглед и соя. Характерно за машината е, че тя има хидравлично сгъваемата рама. Kогато сеялката се разгъва, рамата се скъсява, което я прави много удобна за работа на полето при по-малки завои и при транспорт.

Сеялката Optima TF Maxi работи при междуредово разстояние от 70, 75 и 80 см. Разполага с бункер за торове с вместимост 4 000 литра.

Новост при сеялката е, че за първи път имаме централен бункер за семена, разположен в предната част на бункера за тор. Те се придвижват чрез електрически мотор и се разпределят пневматичо до 16-те изсяващи ботуша. Така увеличаваме капацитета на изсяване със 113% спрямо преди, обясни Константин Хоман, Продуктов мениджър Kverneland Group.

Сеялката е оборудвана с уникалния изсяващ апарат за мулчираща и конвенционална сеитба Optima HD. Всяка изсяваща секция на сеялката се задвижва индивидуално чрез електрически мотор e-drive, управляван от монитор за максимална точност.

Дисков култиватор Qualidisc Farmer

Новост на щанда на Kverneland Group беше дисковият култиватор Qualidisc Farmer. Той се предлага с работни ширини от 3 до 6 м и работи на дълбочина от 2 до 8 см. Тази машина може да бъде оборудвана с интегрирана сеялка за окопни култури с капацитет на бункера за семена 2000 литра. Qualidisc е с 15% по-лека, по-лесна за повдигане, идеална за намаляване на уплътняването на почвата и по-икономична за земеделските производители.
 

Диаметърът на дисковете на Qualidisc вече е 573 мм. Този голям диаметър позвoлява на машината да прави качествено обработване на почвата, дори при високи растителни остатъци от царевица, слънчоглед и пшеница, посочи Гуилям Уилън, Продуктов мениджър Почвообработваща техника, Kverneland.
 

В задната си част, почвообработващата машина може да бъде агрегатирана със спираловиден валяк или с валяк с размер на дисковете от 400 до 585 мм.

Терминал Isomatch Tellus с IsoMatch InDemo

Кverneland Group получи сребърен медал за иновации за IsoMatch InDemo – малък “стик” с интегриран ISOBUS отвор, който симулира машините Kverneland на всеки ISOBUS трактор без свързване на истинските машини.

Isomatch Tellus е ISOBUS терминал, чрез който се контролира всякакъв ISOBUS инвентар. В допълнение той има двоен екран, чрез който се контролират 2 машини едновременно – нещо уникално за терминал. С Isomatch Tellus можете да правите прецизно производство, чрез приложението Isomatch Geo Control. С него можете да контролирате секциите на машините и така да спестявате време и средства.За да симулираме машините на Kverneland, създадохме IsoMatch InDemo, който спечели сребърен медал за иновации на Агритехника, обясни Шай Навон Мениджър маркетинг и продажби, Kverneland.


Информация за пълното портфолио на продуктите Kverneland на българския пазар можете да получите от официалния вносител Тайтън Машинъри България АД.

Тайтън Машинъри България АД
02/ 9713525 ; 02/978 41 42
[email protected]
http://www.titanmachinery.bg

 

Гледайте ВИДЕО репортаж във Фермер WEB TV:


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!