През 2019 година Kverneland отбелязва 140 години като производител и доставчик на селскостопанска техника. 
 
 
Историята на Kverneland датира от 1879 г., когато основателят на компанията Ole Gabriel Kverneland построил малка ковачница в село Квернеланд на 25 километра от Ставангер в Норвегия. По това време компанията е известна като „OG Kvernelands Fabrik“; произвеждаща коси, сърпове и ножове.
 
Днес Kverneland e водеща компания в глобален мащаб в световната общност на аграрните машини, активно развитие на технологиите и ефективно производство са причините, поради които марката Kverneland е една от най-добре познатите и уважавани имена в бизнеса. Марката допринася за по-ефективната обработка с отношение към себестойността и добива.
 
Брандът е резултат от 4 обединения в едно - Accord, Kverneland, Rau и Taarup. Всяка марка представлява дълга и важна история в бизнеса като високо разпознат доставчик сред компетентните в областта. 
 
снимка: agriland.ie
 
През 1998 г. групата на Kverneland придоби още две големи компании - базираната в Холандия - Greenland (включваща известната марка Vicon в семейството) и Rau (известен със своите пръскачки и култиватори).
 
снимка: agriland.ie
 
През 2008 г. Kverneland Group стартира „по-целенасочена стратегия за брандовете“ и започна процес на намаляване на броя на продуктовите марки. Основният принцип беше, че марките Accord и Taarup ще се слеят с Kverneland и а Rau ще се слее с Vicon.
 
След по-нататъшни сделки (включително Veenhuis NL Loader и дивизия на вагоните за транспортиране през 2009 г.) и съвместни предприятия (Gallagnani през 2010 г.), Kverneland Group бе придобита от Kubota Corporation през 2012 г. 
 
Днес, Kverneland Group е известна като производител на широк спектър от машини за обработка на земи и тревни площи. В момента компанията разполага с 2 470 служители.
 
Годишнината на бранда ще бъде отбелязана от дилъри и дистрибутори в световен мащаб.