През месец септември, в Ротердам Холандия, лидерът на Корейският пазар KIOTI представи новата гама трактори за 2014 година, съобщи Трактор.БГ. След 2 години на разработки и тестване на вътрешния пазар, новите тракторите KIOTI са вече в Европа. Тракторите са разделени на три серии и заменят всички познати до сега модели с мощност над 45 к.с. Освен с нов дизайн, всички трактори са оборудвани с последно поколение екологично чисти CRDI двигатели Stage IIIB, които са изключително тихи, без вибрация и дим и най-важното – с 15 %. по-нисък разход на гориво.



 

Сeрията NX се състои от трактори с мощност 45, 50, 55 и 60 к.с. със и без кабина и с два вида трансмисии - механична синхронизирана с 24х24 предавки и HST трансмисия с три диапазона. Тази серия ще отговори на високите изисквания на съвременните клиенти работещи, както в земеделието със стопанства до 400 дка., така и животновъдство. Тракторите са изключително подходящи и като комунална техника, както и за строителството. За всички модели са налични челни товарачи с подобрена сила на повдигане от над 1000 кг.



Серията RX, позната в България от известния вече модел KIOTI RX6010, вече е разширена с трактори с мощност на двигателя 60, 66 и 73 к.с. Освен с модерния и елегантен дизайн, серията RX се отличава с още редица подобрения като: Автоматична асистенция и контрол при завой, автопилот при работа със заден ВОМ и транспорт, нова антивибрационнна технология за редуциране на вибрациите в кабината, екологично чист двигател от типа CRDI, отличаващ се много висок въртящ момент които го подържа постоянно от 1400 до 2400 об./мин. Трансмисията на серията RX e механична синхронизирана 24х24 предавки (с пълзящи скорости) от 0.16 до 37 км/ч. Освен това всички модели могат да бъдат с трансмисия от типа Power Shuttle, която позволява смяна на посоката на трактора до 9 км/ч без натискане на съединителя. Тези трактори са предназначени за фермери със стоанства до 800 дка.
 

Най голямата серия е KIOTI PX. Този трактор е силно подобрен и преооразмерен вариант на добре познатия до сега DX9010. Той ще бъде представен до края на месец октомври.


Повече информация за новите серии KIOTI можете да получите от официалния вносител за България СД Драганови - 0888 219864


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!