Как се контролира месото в България?
От БАБХ съобщиха, че няма наличие на антибактериални субстанции в храни и суровини от животински произход
Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) всекидневно контролира храните в търговските обекти. Само за първите 9 месеца служителите са взели 290 проби за наличие на антибактериални субстанции, съобщиха от агенцията.
От взетите проби 11 броя са от месо на едри преживни животни, 81 броя проби месо от свине, 8 броя проби месо от дребни преживни животни, 2 броя проби месо от коне, 65 броя проби месо от домашни птици, 52 броя проби от мляко, 35 броя проби от яйца, 30 броя проби мед и 6 броя проби от аквакултури.
От агенцията твърдят, че до момента няма несъответстващи проби за наличие на антибактериални субстанции в храни и суровини от животински произход.
ПРЕДИ 5 часа
Овцефермата на Добруджанския земеделски институт: Какво произвежда и какви продажби прави?
Учените в Генерал Тошево отглеждат най-голямото стадо овце от застрашената порода Североизточна тънкорунна овца
19.04.2024
Планират се рестрикции за говедата в Централен Балкан
Напрежение и недоволство сред животновъдите създават увеличените 2,5 пъти норми за пасищна площ на говеда и коне
19.04.2024
Готвят се промени в агроекологични интервенции
Те засягат дейностите за пасторализъм, хуманно отношение към животните, подсяване на пасища
1 КОМЕНТАРА
15.11.2017