Как се контролира месото в България?
От БАБХ съобщиха, че няма наличие на антибактериални субстанции в храни и суровини от животински произход
Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) всекидневно контролира храните в търговските обекти. Само за първите 9 месеца служителите са взели 290 проби за наличие на антибактериални субстанции, съобщиха от агенцията.
От взетите проби 11 броя са от месо на едри преживни животни, 81 броя проби месо от свине, 8 броя проби месо от дребни преживни животни, 2 броя проби месо от коне, 65 броя проби месо от домашни птици, 52 броя проби от мляко, 35 броя проби от яйца, 30 броя проби мед и 6 броя проби от аквакултури.
От агенцията твърдят, че до момента няма несъответстващи проби за наличие на антибактериални субстанции в храни и суровини от животински произход.
ПРЕДИ 3 часа
Кирил Вътев: Тръгват проверки за виртуални животни и във фермите с дребни преживни животни
Докъде са проверките в животновъдните ферми за виртуални животни?
28.03.2024
Обявиха ново огнище на птичи грип във ферма с над 86 хил. кокошки-носачки
Птиците ще бъдат умъртвени
28.03.2024
Крави са заразени с птичи грип
Безпрецедентната ситуация е засечена в щатите Тексас и Канзас в САЩ
27.03.2024
Местните животновъди получават приоритет при разпределението на пасища и земя до 300 дка
Комисията по земеделието, храните и горите прие промените Закона за собствеността и ползването на земеделските земи на второ четене
1 КОМЕНТАРА
15.11.2017