Сухото и топло време през този месец накара земеделските производители да търсят начини за запазване на влагата в растенията.
 
 
За целта специалисти препоръчват използването на продукти, които едновременно подхранват културите, предпазват ги от болести и вредители, и помагат за намаляването на транспирацията на влага. Това е особено важно за развитието на пролетниците.
 
Добър вариант за защита на растенията е патентованата австрийска формула  от фино стрити вулканични скали и минерали - Панамин Агро®. Препаратът запасява растението с естествено свързан въглероден диоксид, като по този начин ускорява фотосинтезата и кара растението само да държи устицата си затворени в по-голямата част от денонощието. 
 
Резултатът от това е намаляване на транспирация на влага, толерантност към суша, слани, измръзване, както и удължен период на фотосинтеза. През горещите периоди, когато температурите надхвърлят 28 градуса, растенията поначало спират да фотосинтезират, за разлика от тези, които имат запас от естествено свързан въглероден диоксид.
 
 
Панамин Агро® има 100% естественият произход. Малкият размер на частиците помагат за неговото максимално ефективно усвояване през листата. Продуктът е богат на повечето необходими микроелементи и макроелементи за изхранването на растенията.
Официален вносител на продуктите с марка Панамин в България е фирма Панамин Ко.
 
Повече информация може да получите на тел. +359 883 20 99 20, на сайта на фирмата www.panamin.bg, както и във фейсбук