Въпреки влажните зима и пролет, сушата оказва влияние и на много места в Източна и Североизточна България почвата е напукана. В комбинация със студената пролет, натрупаният стрес по посевите е налице. Масово се вижда как вследствие на този стрес, пшениците изкласяват по-рано. 

Успоредно с това, пролетниците тепърва поникват, а предстоят и третирания, които за сравнение с минали години по това време вече са приключили. Това е допълнителен стрес.

Такава е актуалната снимка на полето, разказват специалистите от Panamin Co.

За пета поредна година Panamin, а от две години и Panatechnology, се доказаха като най-добрите имуностимулатори и най-добрият начин за постигане на максимален резултат.

Въпреки стреса и далеч преди жътва, добивният потенциал е много по-висок именно заради комбинацията от неорганичните природни стимулатори с изцяло органичен, жив продукт - Руското чудо - екстракт от торф.  

Причината е, че органичният екстракт от торф забавя вегетацията, защото спомага за по-добро усвояване на микро и макроелементите от почвата. Така растенията продължават да вегетират и изкласяват по-късно, отколкото силно стресираните.

Съчетанието с ускорена и удължена фотосинтеза, благодарение на запаса на клетъчно ниво от естествен въглероден диоксид, идващ от Рanamin Suspension, води до удивително добри резултати. 

Panamin и Panatechnology доказват, че в изключително голям процент запазват и възстановяват добивния потенциал, независимо дали е третирано преди или след стрес. 

В Североизточна България, в Бургаско, в Карнобатско и на много други места в страната, резултатите за пета поредна година са идентични. 

Актуален пример от 19 май е огледът на посевите на една от нивите на  Никола Колев, обработващ 52 000 дка земя в землищата на Ясна поляна, Маринка, Приморско и др. 

Той работи от три години с продуктите на Panamin Co. и споделя наблюденията си с нас. 

“Още през първата година имаше над 100 кг отгоре в добива при пшеница на потретка. През миналата  - 150 кг отгоре и това стана въпреки сушата, която ни сполетя”, разказа Колев. 

След проливните дъждове през април, Дяволската река излиза от коритото си и залива една от нивите, обработвани от Колев, като посевите потъват под 2 метра вода. 

“5 дни площите бяха залети, а след това стана студено. Бях ги отписал напълно, но с помощта на Panamin ги възстановихме”, разказва фермерът.

Съветван от експертите на Panamin Co., земеделецът третира пшеницата с най-актуалната комбинация в момента - Panamin Suspension и Руското чудо - екстракт от торф - като резултатът от 27 април до 19 май може да се види ясно. 

Колев има и полета с напълно нормално развиващи се посеви, обработени с комбинации от Panatecnology.  (виж галерията)  

Продуктите на Panamin Co. - съчетание от неорганични и органични имуностимулатори, дават удивителни резултати на много места в България в момента - максимално стимулиране, пълно възстановяване на добивния потенциал и стабилен финансов резултат.

 
Повече информация за продуктите на Panamin Co. може да получите на [email protected] и на телефон 0883209920.