Trimble представи на световното изложение Агритехника 2013 новия тъчскрийн дисплей TMX-2050™ - дисплей от ново поколение, изграден върху популярната операционна система Android™. TMX-2050™ предлага интуитивен интерфейс, който дава възможност на земеделските производители лесно да прилагат решения за прецизно селско стопанство като така развиват своя бизнес.

Дисплеят се свързва автоматично към Connected Farm – системата за управление на стопанството, която дава достъп до движението в реално време на техниката, състоянието на двигателя, границите на полето и данните за парцела.

12,1-инчовият High Definition (HD) мулти тъч екран на дисплея позволява бърза работа с въведените карти и всички останали приложения само с една ръка.

За да улесни фермерите при разнообразните дейности, които извършват на полето, дисплеят TMX-2050™ може лесно да се инсталира от една машина на друга, като е предназначен за широк набор от транспортни средства, на които може да се използва, спрямо стандартите на индустрията. Trimble TMX-2050™ е съвместим и може да приема различни типове сигнал, поддържани от Trimble – включително и RTK сигнал с точност до 2 см.

TMX-2050™ допълва линията на Trimble - EZ-Guide® 250 – навигационна система от икономичен клас; дисплеят CFX-750™ и FmX® интегрираният дисплей.

Новост от Trimble, представена на Агритехника 2013 е и системата Connected Farm Dashboard™ – уеб портал, който осигурява едно централизирано място за фермерите, с достъп до ключовата информация, отразяваща дейността в стопанствата им.

Connected Farm Dashboard e достъпна и адаптивна чрез електронни устройства с поддръжка на уеб като настолни и преносими компютри, смартфони и таблети, както и с новия дисплей Тrimble TMX-2050™. Позволява безжичен обмен на данни между различни машини, намиращи се на полето и съответното електронно устройство.

С Connected Farm Dashboard земеделските производители могат да следят прогнозата за времето – седмична, дневна, дори почасова за дадено място, включително температура, влажност на въздуха, възможност от превалявания и скорост на вятъра. Системата има и функциите позиция и статус на машините, гео-зони и алармиране, както и очертаване и картиране.

Пълна информация за портфолиото на Trimble и продуктите на българския пазар можете да получите от НИК – единствен представител за България:

НИК
02/974 43 33
[email protected]
www.nik.bg

 

Гледайте видеото тук!

 


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!