Днес в село Кости изтребват кравите и прасетата. На хората им е много мъчно, като на погребение на човек, коментираха пред репортер на Фермер.БГ местните. Вчера в центъра на селото се проведе общоселско събрание, на което лекарите разясниха, какви мерки се взимат и защо е толкова важно да се овладее заболяването, докато още е на територията на Кости.

На място имаше и жандармерия, но до ексцесии и сблъсаци не се стигна, въпреки че някои стопани отказват да им умъртвяват животните. Със сълзи на очи подпират вратите на оборите, но изтребването  върви по график. "Не искаме пари, искаме си животните", казаха някои фермери, но след това пуснаха специализирания екип с инжекции в кошарите.

Животновъдът Атанас Тодоров се разплака, тъй като не можа да понесе новината, че стоте му крави ще бъдат приспани завинаги. Членовете на социалната мрежа на фермерите - Фермер.БГ, откриха специална тема във форума, с която изразяват своята съпричастност към колегите си от Бургаско и им казват, че тъжат заедно с тях.

 

Утре, по инициатива на своите членове, Социална мрежа на българските фермери - Фермер.БГ стартира национална дарителска кампания в помощ на живтоновъдите с избити животни. Очаквайте подробности.


Всички права запазени! Позоваването на Фермер.БГ е задължително!