Престижният немски производител на селскостопанска техника – Horsch взе участие в изложението CEREALS 2014, което се проведе в Англия. Представяната в България от фирма Агротрон-М марка, показа комплексни решения за почвообработка, сеитба и растителна защита.

 

За първи път бе показан обновеният дисков култиватор Horsch Joker 6 RT, който се използва за висококачествена почвообработка след жътва. В новата версия виждаме изместени транспортните колела в средата на шасито, с цел по-добър баланс на тежеста и удобство при транспорт. Показаният на изложението модел е с 6 метра работна ширина и има хидравлично двустранно регулиране и сгъване на работните органи. Работната дълбочина на контра разположените два реда дискове е 8 см., а разстоянието между дисковете е 12,5 см. Това гарантира перфектна почвообработка след жътва ! За нуждите на земеделците Horsch Joker се предлага и в модели с 8, 10 и 12 метра работна ширина.

 

Horsch Joker 6 RT - 2014

 

Друг акцент на изложението беше и новата прикачна пръскачка Horsch Leeb 6 GS, оборудвана със система за електронен контрол на пръскащите щанги. Пръскачката има работна ширина от 36 метра и пневматична стабилизация на крилете. Оборудвана е с лед-диоди за осветление и прецизно пръскане през нощта. Обемът на бункера за препарат е 6000 литра, като има опция за 7 и 8000 литра. Пръскачката е с нисък център на тежеста и е много стабилна при завиване и неравни терени.

 

Horsch Leeb

 

Пред камерата на Трактор.БГ Щефан Бърчам от Horsch представи и предимствата на най-продаваната през последния сезон сеялка в Европа - Horsch Sprinter 4 ST :

„ Тази сеялка се предлага в модификации ос работна ширина от 3 до 12 метра. Тя е специално разработена за качествена сеитба при условия на минимално култивирана преди това почва. Системата за торовнасяне на тази сеялка поставя торът директно под семето, като по този начин гарантира последващото усвояване в процеса на растежа.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖ:

 

Сеялката е оборудвана с притъпкващи валяци, които осигуряват нужната плътност на почвата, особено когато се извършва сеитба при по тежки почви. Най-популярните модели от тази серия са с 6 и 8 метра работна ширина, но за нуждите на най-едрите земеделци се предлага и вариант с 12 метра работна ширина.

 

На щанда на Horsch бе представена и обновената strip-till сеялка Focus 6 TD. Тя използва технологията, при която почвата се обработва само по линията на редовете за сеитба. Съчетава дълбока почвообработка, поставяне на тор, подготовка на почвеното легло и изсяване – всичко при едно минаване на машината. Представената сеялка бе с работна ширина 6 метра, която се агрегатира към трактори с мощност минимум 240 к.с.

 

 

Пълна информация за наличности на машини Horsch, както и възможностите за доставка, можете да получите от официалния вносител за България – фирма Агротрон-М – Търговище.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!