Експертна група от Дирекция Развитие на селските райони към Министерството на земеделието и храните работи по промените в Наредбата за младите фермери и предстоящия прием по мярката, който зам.-министър Явор Гечев обяви, че ще започне през месец юни. Това съобщиха от МЗХ в отговор на Фермер.БГ имало ли е в понеделник заседание на работна група по обявените промени в Наредбата и кога се очаква тя да бъде публикувана за обществено обсъждане.
[news]
В момента, в който експертите си свършат работата относно промените в Наредбата, тя ще бъде публикувана на интернет страницата на МЗХ за обществено обсъждане от заинтересованите страни, посочиха още от пресцентъра на Земеделското министерство.

В края на миналата седмица заместник-министър Явор Гечев съобщи пред Фермер.БГ, че МЗХ ще отвори прием по мярка Млад фермер по старата програма с бюджет от новата, „тоест само променяме съществуващата наредба“.  

Хиляди млади фермери очакват да излязат критериите, на които трябва да отговарят проектите им. В същото време 2 400 проекта на млади фермери, подадени през 2013 г., останаха без финансиране заради недостиг на средства. Ще се наложи преработка на проектите, защото има промени, които трябва да бъдат отразени в тях – икономическите единици са променени, други са и сроковете за кандидатстване, има разлики и в документите, които се подават, тъй като някои са с кратък срок на валидност. Ще трябва да бъдат коригирани старите проекти, посочи Явор Гечев.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!