Фирма Стойчеви представи новостите в почвообработващата техника на полеви презентации край Свищов и Плевен. Пред земеделски производители от Северна България бяха показани новите модели на земеделска техника с марката Agrisem.

 

 


 

Петър Русинов, Бранд мениджър Agrisem за България сподели: “Целта на днешното събитие е традиционната ни среща в Село Хаджи Димитрово. Всяка година тук от 10 години насам по това време след жътва организираме полева демонстрация и като традиция запазихме тази година да си покажем новостите, за тази годината при нас.”

 

Френският производител на почвообработваща техника Agrisem е на българския пазар от няколко години и поражда изключителен интерес във фермерите.

 

На полевата демонстрация беше показана сеялката Agrisem Ecosem 1500. Подходяща е за слети повърхности, с работна ширина 4 метра. Бункерът е с капацитет 1500 литра, а натискът на всяка секция е от 0 до 100 кг.

 

 „Особеното тук е, че работната дълбочина, която е от 0 до 9 см. Се определя индивидуално за всяка секция. Това позволява на местата, където примерно вървят секциите след гумите на трактора, да са пуснат малко по-дълбоко, за да се запази абсолютно еднаквата работната дълбочина на сеене. Всяка секция претъпкващото колело има чистач, има влачки, които са за заравянето на семената. Изцяло механична сеялка и е много проста за настройка и в същото време е много надеждна.“, подробно разясни пред фермерите Петър Русинов

 

Agrisem е първата компания в света измислила дисковата брана в света с независими дискове. Акцент на полевата демонстрация бе дисковата брана Agrisem Disk-O-Mulch.

 

От Стойчеви подчертаха: „Самата машина Disk-O-Mulchима няколко патента. Това са типа на държателите на органите. Той е много специфичен тип пружина, която работи под натиск не на разтягане, което позволява при работа освен защитата да работи във вертикална посока, то тя да работи и в хоризонтална. По този начин се изравнява самото легло.“

 

Agrisem Disk-O-Mulchсе предлага на българския пазар в три линии: Silver, която е с работна широчина от 3 до 6 м. и може да бъде както навесна, така и прикачна. Gold линията е с работна широчина от 3 до на 12 метра, също може да бъде както навесна, така и прикачна. Platinum линията е с работна ширина от 6 до 12 метра, а по поръчка на клиента може и повече. Всяка машина може да бъде персонализирана спрямо изискванията на фермерите.

 

Agrisemе лидер специално за дисковите брани в света. Основните пазари на марката са в Украйна, Русия което само по себе си говори, че са достатъчно надеждни, за да се даде гаранция 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни.

 

Agrisem предлага решение за почвообработка и за големите стопанства с Agrisem MaxiMulch. Това е стърнищен култиватор, подходящ за агрегатиране към трактори с мощност над 300 к.с.

 

Какви са вариантите в това направление и предимствата пред фермерите подробно разясни отново Петър Русинов, Бранд мениджър Agrisem за България.: "Предлагат се във варианти от 4, 5 и 6 метра,като изискуемите мощности отиват независимо от типа на валяците,до 600 к.с. Agrisem предлага за по-малките фермери серия 3 и 4 на Maximulch, които са по-леки исъответно не толкова енергоизискуеми. Идеята е, четози култиватор е подходящ сега за обработка на стърнища и за в последствие дни,в които ще се изсява рапица, обработка съответно на рапични места за сеитба на пшеница, подходяща също така за работа в слънчогледови и царевични места,като там директно си слиза на 30 см. Това е една основна обработка заместваща оранта."

 

Повече подробности за всички машини с марката Agrisem може да получите от фирма Стойчеви - www.stoychevi.com

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!