Оптиком ООД взе участие в организирания в Института по Земеделие Карнобат - полеви демонстрационен ден, който премина под мотото : PORTFOLIO FARM - всички продукти в реални условия.
 
„Идеята на днешното събитие да се представим заедно с колегите партньори, които предлагат на фермерите торове, семена и препарати. От страна на Оптиком представяме няколко машини, които подпомагат земеделците да отгледат културите", каза пред Фермер.БГ инж. Димитър Петров, продуктов мениджър в Оптиком.


 
Фермерите от региона на Бургас имаха възможност да се запознаят с богата гама продукти, предлагани от Оптиком - JCB товарачи, McCORMICK трактори, OVLAC плугове, MONOSEM сеялки както и да се убедят в предимствата на иновативната система на тороразпръскване Econov на торачките SULKY.


 
Интересът към представения на полето трактор McCORMICK Х5 бе видим и всеки, който имаше желание, можеше да се убеди в неговите качества и предимства, като го тества в реални условия.
 
„Това е трактор в класа между 100 и 115 к.с. Той е навесен със сеялка за сеитба на пролетници Monosem NG с дискова секция. Това е най-добрата сеялка на пазара, с която може да сеете царевица и слънчоглед в България“, обясни инж. Петров.
 
Уникалното при този малък трактор McCORMICK Х5 е, че е оборудван с Power Shift трансмисия, с Power Shuttle, с три предавки под товар. Тракорът е с електрохидравличен реверс и с всички функции, които се включват с електрохидравличен начин. Абсолютно улеснен за работа на оператора, обясни експертът от Оптиком.


 
Другата комбинация от машини, която Оптиком представиха пред фермерите, бе тракторът McCORMICK Х7, агрегатиран с обръщателен плуг OVLAC, който е оборудван с хидравлична защита и хидравлична памет. От Оптиком бяха категорични, че това е машината, която може да направи всяка една от тежките обработки за подготовка на полето при сеитба на царевицата и слънчогледа.

 
Екипът на Оптиком представи пред земеделските производители и телескопичния товарач на JCB, който се наложи през последните години, като една от машините, предпочитана от все повече фермери в процеса на обработка на земята – от транспортирането на семената, препаратите и торовете на нивата, до товаро-разтоварните дейности при прибирането на продукцията.

 
Оптиком продължават линията да са близо до фермерите и да се включват в събития, които предоставят цялостни и оптимални решения на земеделците за техния бизнес. Тя ще бъде продължена с предстоящото грандиозно събитие, което организира компанията под мотото „Агропарад на високопроизводителна земеделска техника“. Той ще се състои на 29 юли 2015 г., сряда, от 18 часа на километър след с. Поликраище на пътя Велико Търново – Русе. На него пред фермерите ще бъдат представени над 45 машини, а програмата предвижда възможност за тест-драйв, развлекателна част с награди и изгодни сделки.
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!