Фермер откри първия в България хипермаркет само с родни агро стоки. Млякото в новия супермаркет ще идва директно от фермата, както и редица други агро продукти, заяви Цанко Цанев, земеделски производител от Горна Оряховица, който е реновирал в оригиналният им вид бившите Хали в града.

 

В инвестицията по обновяването и създаването на старите хали са вложени 1,5 млн.лв, а новите работни места са 30.

 

Магазинът е първият в страната, който предлага продукти от напълно затворен цикъл на производството. Продаваните в Халите месо, колбаси и мляко са от фермите на фирмата-собственик „Планета 98”, която си произвежда дори фуража за животните. „Планета 98” ЕООД е първата у нас, която се възползва от Наредба 26 на земеделското министерство, която от края на 2011 г. разрешава животновъди да могат да предлагат собствената си продукция на крайния потребител. Така се скъсява пътя до клиента, а месото е прясно и не е необходимо допълнително да се обработва или замразява. В Халите могат да се намерят над 10 000 артикула. Има топла точка с готова храна. За редовни клиенти са предвидени VIP-карти за пазаруване.

 

Млякото ще идва директно от фермата, а живата риба - от водоемите и всеки ще може да улови желания шаран от аквариума. Виното се съхранява в бъчви, от които всеки ще може да си налее", разказва Цанко Цанев, който е сбъднал мечтата си да затвори цикъла на производството от нивата до трапезата.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО