Във време, в което всички говорят за срив в цената на лавандулата и необходимостта да се обърне внимание на качеството, ЕкоДарпол Болканс дава сериозна заявка да реши проблемите на производителите, осигурявайки им продукти, на които те могат да се доверят.
 
Събитията по темата, организирани от компанията през февруари т.г. неслучайно предизвикаха огромен интерес. 
 
 
Двете локации за провеждане бяха подбрани внимателно на база производството и потенциала на териториите. В района на Бургас домакин бе един от най-сериозните производители и преработватели в бранша – ИПАР 2005 – клиент на ЕкоДарпол.
 
Присъстващите над 100 фермера имаха възможността да разгледат самата дестилерия, след което да се запознаят с цялата гама от продукти и решения за изхранване на етерично маслени култури, предлагани от ЕкоДарпол. През настоящия сезон много от тях ще разчитат на органиката, за да повишат качеството на маслото и съответно на добри добиви и цени.
 
Огромен интерес предизвика събитието в град Добрич, където, поради броя на гостите, който многократно надвишаваше капацитета на залата в Парк Хотел Изида, вместо една лекция за 100 души, ЕкоДарпол се наложи да проведе 3 последователни лекции за присъстващите общо над 350 фермера. 
 
Предвид ежегодно нарастващите площи с етерично-маслени култури в региона и все по-трудния пазар, производителите търсят начини за подобряване на качеството и количеството добито масло.
 
ЕкоДарпол дава решение за това, залагайки на органиката. Именно тя, съчетана с полезната микрофлора, съдържаща се в продуктите, предлагани от компанията, спомага за освобождаването на блокираните в почвата елементи и ги прави лесно усвоими за растенията. 
 
 
Eдновременно с това, органиката повишава хумусното съдържание и подобрява почвената структура. Mинералните макро и микро елементи с естествен произход, съдържащи се в продуктите на ЕкоДарпол, са напълно усвоими и са 10 пъти по-ефективни от химично синтезираните.
 
„Убедени сме, че органичните и органично-минералните торове са бъдещето на земеделието“, заяви управителят на ЕкоДарпол Болканс, Борислав Рангелов, и допълни: „Етерично-маслените култури реагират изключително добре и много бързо на органиката, така че производителите на този вид култури могат да ни се доверят за повишаване на качеството и количеството на добивите още след първите третирания. В последните години работим с все повече дестилерии, които препоръчват нашите продукти на фермерите, от които изкупуват продукция за дестилация, тъй като за тях употребата им е един вид гаранция за качество“.
 
Освен добре познатите на пазара 100% органични продукти Хумус Актив и Плонар Актив, ЕкоДарпол вече предлага и индивидуални решения за производителите - органично минерални гранулирани торове, направени за конкретните нужди на почвите и културите в дадено стопанство. Техният състав се определя чрез подробен почвен анализ, като се взема предвид видът и спецификите на насажденията или посевите, независимо дали са съществуващи или такива, които предстои да бъдат засадени.
 
 Органичните и органично-минералните формулации компенсират различни почвени дефицити, като едновременно с това снабдяват почвите и културите с всички необходими хранителни макро и микро елементи и полезни организми, които да допринесат за стабилни добиви от висококачествена продукция. За своите клиенти – производители на биологични и конвенционални етерично-маслени култури – ЕкоДарпол изготвя индивидуални схеми на приложение на продуктите и осигурява проследяване на целия процес. В случай на нужда, в програмата за подхранване се нанасят корекции, с цел постигане на максимално добри резултати.
 
 
Заводът на ЕкоДарпол в Полша, притежаващ една от най-модерните лаборатории за почвени анализи в Европа, вече няколко години работи активно за българския пазар. Продуктите, предлагани от компанията у нас, са съобразени със специфичните нужди, характерни за отделни региони на страната и са разработени специално за тях. Безспорен лидер в Полша, днес ЕкоДарпол дава заявка за лидерска позиция на пазара на торове и у нас.
 
За повече информация и контакти: 0700 30112 и [email protected]