Добри практики в овцевъдството с актуални за периода теми са представени във видеото от онлайн семинар на Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис - Хасково) и Селскостопанска академия (Земеделски институт - гр. Стара Загора).

ДФЗ отговаря: Индикативният график е готов, но чака одобрение

Лекторът гл. ас. д-р Мирослав Симеонов представя няколко важни момента в овцевъдните стопанства, засягащи времето преди, на и след агнилната кампания, като предоставя и събрани данни.

Във видеото ще се запознаете с добри практики при ранното отбиване на агнета и с подходящите фуражи за тях. Представени са и основните елементи при храненето на лактиращи овце през първите месеци на лактация. Ще разберете кога е подходаящо да използвате комбинирани фуражи и протеинови концентрати.

При отбиване на 19-20 дневна възраст се добива близо 60% повече мляко. През тези няколко дни млечността на майките е много висока. Но, за да се извършат методите на ранно отбиване, трябва да има все пак някакъв модел на синхронизация”, подчертава д-р Симеонов и представя на фермерите още полезна информация.

Вижте повече във видеото.