До късно снощи чуновници от МЗХ и министър умуваха какво споразумение да напишат за да го предложат днес на животновъдите, които идните дни организират национален протест в София.

До към 22.00 часа снощи експертите са се трудили върху текста с дълги и засукани изречения, от който зависи дали ще има протестна акция. Припомняме, че преди седмица, животновъди от различни краища на страната дадоха обща пресконференция, на която съобщиха, че оставят десетина дни на ръководството на МЗХ да вземе спешни мерки за спасяване на сектор „животновъдство“, тъй като той буквално загива.

Днес в 13.00 ч. представители на животновъдни организации са поканени в земеделското министерство, където ще им бъде предложено споразумението за съгласуване, написано бързешката.

„Около 2000 фермери очакваме засега на протеста в столицата“, каза пред репортер на Фермер.БГ Танчо Колев от животновъдната асоциация в Стара Загора. Датата обаче няма да е  22 февруари, както беше съобщено по-рано, а ще е на следващия ден, заради делегация от Сърбия с високи гости, които ще бъдат водени в МС.

Протестът ще бъде от 12.00 ч. пред сградата на Министерски съвет, а не пред МЗХ, тъй като мястото не е удобно за подобна акция, освен ако не бъде затворен булевардът.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!