С днешното демонстрационно зареждане на тракторите ни по бензиностанциите искаме да покажем какво ще се случи след 1 септември, когато ще бъдем задължени да имаме нивомери на ведомствените ни цистерни за горива. Това коментира пред Фермер.БГ Диян Танев, земеделски производител от Нова загора, който се включи в демонстративното зареждане на селскостопанска техника в град Стара Загора.
 
„Опашките и задръстванията по бензиностанциите ще бъдат ежедневие след 1-ви септември. Много малка част от колегите ще си позволят да монтират нивомери и ще се наложи да зареждат по този начин, а сега тук са само малка част от машините, с които земеделските производители разполагат“, обясни Диян Танев.
 
По думите на зърнопроизводителя логично е Наредбата, която задължава стопаните да се оборудват с нивомери и фискални устройства да отпадне: „Надяваме се Наредбата да отпадне – това сочи логиката на нещата. Ние си подаваме информация за обработваема площ, за заредено количество гориво – всичко е на светло: реалните ни потребности от гориво и всичко, което сме изразходили, ние го декларираме“.
 
Земеделецът разполага със 17 машини в стопанството си. Всички от тях работят в интензивните месеци и редовно се налага по две зареждания дневно на денонощие. Предвид и на ограниченията за извънгабаритната техника, както и за движението през летните месеци на тежкотоварната техника, работат ни ще бъде блокирана, посочи Танев. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!