Министерството на земеделието и храните не е издало Наредба Н-18, на която се противопоставят земеделските производители в момента, заяви пред агенция Фокус министърът на земеделието и храните Десислава Танева.


По повод днешното демонстрационно зареждане на селскостопанска техника в страната, организирано от Националната асоциация на зърнопроизводителите, против нормативното изискване за поставяне на нивомери в съдовете им за гориво, Танева обясни, че наредбата е издадена от Министерство на финансите. Тя подчерта, че успехите на финансовия министър Владислав Горанов по отношение на увеличаване събираемостта на приходите и борбата срещу контрабандата, са видни.


Българските земеделци ползват нотифицирана държавна помощ за отстъпка от акциза на горивата и със сигурност това е сектор, който си плаща данъците за горивата, заяви земеделският министър.


"Съжалявам, че има такъв протест, както и че решението не е взето в условието на консенсус и съгласие. Трябва да се намери най-доброто решение, което да постигне голяма ефективност'', коментира Танева.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!