От 10 до 12 юни любителите на тежкотоварните автомобили могат да сверят часовника си на международното изложение TRUCK EXPO 2021. Откритите площи на пловдивския Международен панаир ще дадат трибуна на дълго чаканото събитие в тежката автомобилна индустрия.

Все още има необходимост от подновяване на машинния парк

Откриването е планирано за 11:00 часа. Час по-късно ще се състои награждаване на победителите в състезанието Fuel Race’21 по икономично и ефективно шофиране на Volvo Trucks България. Предвиден е също тест драйв пред щандовете на изложителите. По програма от 14:30 министърът на транспорта Георги Тодоров ще пререже официално лентата.

TRUCK EXPO е най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия. Участват всички водещи автомобилни производители, производителите на ремаркетата и полуремаркетата, фирми за хидравлични системи за товарни автомобили, сервизно оборудване, резервни части и др. 

Изложението се организира от Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Те канят всички желаещи да споделят с тях празника на новите технологии и оборудване за камиони, автобуси и специализирани превозни средства, и да се запознаят с приноса на автомобилните производители за безопасен, икономичен и чист транспорт.