Германското земеделско общество (DLG) като организатор на мегаизложението Агритехника (Agritechnica) винаги е награждавало най-добрите иновации в земеделските технологии. През последните години на панаирите се забелязват все повече прототипи и концепции за селскостопанска техника, които или никога няма да влязат в производство, или ще бъдат пуснати на пазара след няколко години. За да оцени усилията на инженерите, DLG реши да връчи наградата Agrifuture Concept Winner, информира agroportal24h.cz.

Отлагат мегаизложението Агритехника с 4 месеца

Следващият панаир Агритехника ще се проведе от 27 февруари до 5 март 2022 година. По този повод ще бъде връчена нова награда DLG Agrifuture Concept за новаторски идеи.

Инженери от цял ​​свят работят по технически решения за бъдещето на селското стопанство. Не всички идеи и концепции обаче могат да бъдат финализирани - независимо дали поради законодателство, или технически и производствени ограничения. Въпреки това много концепции имат потенциала да вдъхновят и насърчат фермерите и инженерите да мислят по нови начини.

Иновациите и идеите за революционни решения стават все по-популярни, особено при големите корпорации. Например на Агритехника 2019 Massey Ferguson представи трактор без волан и с гуми без въглерод. Марката Steyr от своя страна представи концепция за хибриден трактор, а John Deere - автономен двуколесен трактор.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

БАТА АГРО 2021 стартира с юбилейно издание

Гигантът John Deere отказа участието си на Агритехника 2021

Кои са отменените и отложени земеделски събития през 2020?