Има безспорни доказателства за това, че сухо мляко за над 10 млн. лв. е внесено в България. Ако е продадено на територията на страната, то в случая е ощетена данъчната система, заяви прокурор Марина Белчева по повод обвинението на трима задържани за укриване на ДДС от внос на сухо мляко. По думите на прокурор Белчева, цитирана от агенция „Фокус“, сухото мляко в складовете, които са проверени от НАП, в рамките на над 10 млн. лева, го няма.

 

Това са двата склада във Видин и Исперих. Има 25 фирми, които са взели участие във вътрешно-общностно придобиване на сухо място, има и декларации, че то не е продадено на територията на България, но количествата реално липсват, обясни още прокурор Марина Белчева. По думите й, обвинението срещу тримата е по чл. 255 ал. 3 от НК за престъпления срещу данъчната система.

 

По този повод от прокуратурата поискаха постоянно задържане за тримата, като за двамата от тях (съпрузите Бехчет и Нюргюл Аликузу) бе постановено постоянно задържане, а за Стефка Павлова - домашен арест. Мотивът да поискаме постоянно задържане е, че те свързани лица помежду си и възможността да се изфабрикуват доказателства, които да ги оневинят е много по-голяма, каза още прокурорът. По думите й, на този етап обвиненията не отговарят на схема на организирана престъпна група.

 

Прокурор Белчева припомни, че разследването е активно от средата на ноември, а в началото на декември има повдигнати обвинения. Делото е в ранен етап и сме в процес на събиране на доказателства, каза още Белчева.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!