Дните на биоземеделието в Орешака, община Троян ще се проведат от 16 до 18 август в Националното изложение за художествени занаяти и изкуства. На 16 август от 14 започва кръгла маса на тема „Биоземеделието и екотуризмът – една печеливша комбинация”, както и дискусия на тема „Политиката на развитие на биологичното земеделие“, в която ще участват представители от Министерството на земеделието и храните.

 

 

На 17 и 18 август ще се проведе и изложение на над биопроизводители от страната. В миналогодишното издание на Дните на биоземеделието акцентът на семинара беше по-общ по темата „биоземеделие“, като включените към него презентации бяха насочени към законодателната рамка на Европейския съюз по темата, представена от министерството на земеделието и храните; актуалните изисквания за сертифициране на биопроизводители, представени от сертифицираща организация „Балкан биосерт“, както и възможностите за биоземеделие. През тази година темата на кръглата маса насочва вече към възможностите на комбинацията биоземеделие – екотуризъм.


В изложението ще вземат участие около 20 биопроизводители, като целта е да бъдат застъпени различни области на биопроизводството. Ще има и атрактивни представяния от страна на производители на мед и пчелни продукти, които са подготвили и ще представят демонстрация на вадене на мед.


За 24 и 25 август пък на Беклемето ще се проведе национална пчеларска среща "Север-юг”.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!