Ще бъдат сформирани извънредни комисии във връзка с тежките метеорологични условия и невъзможността да бъде прибрана царевицата и съответно да бъдат засети есенниците. По този начин ще могат да се установят обстоятелствата, възпрепятстващи фермерите да спазят поетите агроекологични задължения за минимум 50% есенни култури, и земеделците няма да търпят санкции. Това каза след срещата на браншовите организации с ръководството на МЗХ Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).
 
Също така процедурата по нотификация за предостъпения данък за следващата година е започната от министър Грудев, допълни Върбанов.
 
По време на срещата министър Танева се е ангажирала до края на годината ще бъдат направени агроекологичните плащания, както и националните доплащания за животни.
 
Екипът на МЗХ е много сериозен. Това са професионалисти, които са добре запознати със системата. За първи път от много години се демонстрира приемственост, която досега най-много липсваше, изтъкна Венцислав Върбанов и допълни: Демонстрирано бе желание за работа с парламента – нещо, което е изключително важно, защото решенията на много от проблемите в сектор земеделие са свързани с промяна на законодателтвото.
 
 
 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!