Интерагри България АДАнимекс ЕООД и ЕТ Статев - Станимир Недялков са новите членове Българска асоциация на търговците на агротехника – БАТА АГРО.

 

На редовно Общо събрание на асоциацията, състояло се в началото на месец октомври, бяха приети кандидатурите за членство на трите фирми – търговци на земеделска техника, съобщи Трактор.БГ.

Увеличаването на членския състав на Българска асоциация на търговците на агротехника и по-голямата представителност ще улесни взаимодействието с държавните институции в сектор Земеделие, модернизирането на земеделския машинен парк и изработката на програми за развитие на селското стопанство в България, коментира Веселин Генев, председател на УС на БАТА АГРО.

Според ръководството на Асоциацията привличането на нови, сериозни компании в БАТА АГРО ще допринесе и за по-голяма ефективност на стартиращата в началото на следващата година система VISTA, чрез която фирмите от БАТА АГРО ще дават точна информация за продажбите на земеделска техника. Това от своя страна ще послужи за основа при планиране на бюджетите за земеделска техника и за модернизиране на земеделските стопанства в страната.

 

Приоритет в мандатната програма на настоящия Управителен съвет на Асоциацията е привличането на нови членове. С приема на фирма Тайтън Машинъри България АД, през 2014-та, БАТА АГРО увеличи членския си състав с четири фирми.

 

БАТА АГРО е браншова организация, обединяваща търговски компании, осъществяващи голям процент от пазара на земеделска техника в страната и изключително важно е утвърдените компании, предлагащи световни марки земеделска техника, да са част от организацията.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!