Инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, София град съставиха 6 Акта за установяване на административно нарушение при проверка на пазар за пресни плодове и зеленчуци в столичния квартал Дружба. Инспекцията е извършена от инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните и служители на полицията.
 
Извършени бяха 11 проверки, в резултат на които са съставени 6 Акта, 5 от тях за непълна информация при етикетировката на продуктите и един за невалидна здравна книжка. Санкциите на актовете за нарушения по етикетировката са в размер от 500 до 1000 лева, а за невалидната здравна книжка в законодателството е предвидена глоба от 500 лева.
 
От началото на седмицата Българска агенция по безопасност на храните стартира масови проверки на пазари, тържища, складове за търговия на едро, търговски вериги и места за продажба на пресни плодове и зеленчуци на територията на цялата страна. Инспекторите следят за произхода на продуктите, правилното етикетиране, съответствие на произхода на предлаганите стоки посочен в документите с този на етикетите им, проверяват се съпроводителните документи и съответствие на стоката с действащото законодателство.