Българската асоциация „Биопродукти“ (БАБ) ще участва за пореден път в изложението БИОАГРА със самостоятелен щанд - Палата 2, щанд 4 в Международния панаир в Пловдив.
 
 
Форумът в Международен панаир Пловдив от 21 до 25 февруари 2018 г. по традиция събира най-креативните и най-успешните компании и научни институти в аграрния отрасъл.
 
В рамките на АГРА 2018 за поредна година ще се представи и Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство БИОАГРА.
 
БАБ кани всички свои членове и съмишленици да посетят събитията, на които Асоциацията е съорганизатор. Първото от тях е на 22 февруари 2018 г., четвъртък - конференция на тема "Биологичното земеделие в България - повече иновации за по-добри резултати". Форумът ще се проведе в Конгресния център на Панаирните палати, зала България, от 9:30 часа.
 
На 23 февруари 2018 г. по традиция в рамките на БИОАГРА ще бъде организиран Ден на биологичното земеделие. В програмата за Деня на биологичното земеделие е включена традиционна юбилейна международна научна конференция на тема "Биологично земеделие и устойчиво развитие" в Конгресен център на Панаирни палати, зала България от 10:00 часа.
 
За пета поредна година ще бъде връчена наградата „Лауреат "Биофактор" в памет на проф. Сенгалевич.
 
 
Също по време на изложението Асоциация Български Пипер (АБП) очаква зеленчукопроизводителите да посетят нейния щанд В6 в Палата 2.
 
Там фермерите и търговците ще се информират за текущата работа и проблемите на пиперопроизводителите. По време на изложението има възможност стопаните да станат членове на Асоциацията. Оттам очакват идеи за подобряване на нейната дейност.
 
Нейните представители са готови да предоставят информация за технологията за отглеждане на пипер. По време на АГРА на щанда на Асоциацията ще се предлагат семена от различни сортове пипер и ще има възможност да се поръча разсад - скубан и в тарелки.
 
Там производители и търговци ще могат да сключат договори за покупко-продажба на пресен и преработен пипер. Фермерите ще получат също информация за субсидиите, помощите и подпомаганията в пиперопроизводството.
 
 
Всички членове на АБП ще могат да присъстват на щанда с техни рекламни материали и мостри.