Фирма Агритоп, официален представител за България на немските колесни челни товарачи WEIDEMANN, проведе две полеви демонстрации за фермерите от северна и от южна България, за да ги запознае с отличната работа на товарачите, разработени за нуждите на селското стопанство.

Пет модела на WEIDEMANN работиха в реални условия в две животновъдни ферми, като по време на демонстрациите те показаха впечатляваща комбинация от компактност, маневреност, бързина, мощ и икономичност.

Компактният модел WEIDEMANN 1240 е широк само около метър и безпроблемно работи в сгради и тесни помещения. Има капацитет на повдигане до 1100 кг на 2.8 м. По време на демонстрациите товарачът работи отлично както на закрито, така и в откритите части на стопанството, окомплектован с хидравлична четка за метене с бункер, с която се почиства лесно и бързо. “С малки габарити е, влиза в обора – на хранителната пътека, да почиства каналите за тора. Височината на повдигане на кофата позволява да се товари ремарке Joskin, с което да се изкарва твърдия тор – изобщо много съм доволен от товарача WEIDEMANN“, сподели животновъдът Цветан Стоянов.

В реални условия на работа беше представен и компактният телехендлер  WEIDEMANN Т4512. „Основното преимущество на машината е VLS систематa за верикално повдигане на товара. Тя позволява позицията на товара да е винаги в хоризонтално положение и не се променя от най-ниската до най-високата точка, а повдигането и разпъването на телескопичното рамо става автоматично чрез едно натискане на джойстика за управление и прави машината стабилна“, обясни Михаел Франке, регионален мениджър продажби WEIDEMANN.

В стопанството на животновъда и зърнопроизводител Димо Димов товарачът Т4512 работи еднакво добре както при животните, така и в земеделието. „Предимно го използваме в почистването на фермата. Също така за хранене – зарежда хранещото ремарке. Много съм доволен – функционална машина е, маневрена. Влиза навсякъде. Използвам я и в земеделието при товарене на тор, семена“, разказа Димо Димов.

За първи път беше представен и моделът телескопичен товарач Т6025 с три режима на завиване – успоредно, разностранно и единично, на предната или задната ос. Телескопичното рамо на Т6025 позволява повдигане на товари с тегло 2,5 тона на височена до 6 м, което го прави незаменим при работа във фермата и в зърнопроизводството.

Телескопичните товарачи WEIDEMANN 2070 и 3070 също са универсални машини за стопанството. Доказаха го и по време на демонстрациите, окомплектовани за работа с разнообразни инструменти. Телехендлерът 2070 товари твърд оборски тор в тороразпръскващо ремарке. При товарене, машината се приближава максимално близо до ремаркето само с една маневра. По-големият модел 3070 повдига на височина до 463 см, което позволява да се товарят големи гондоли за зърно, както и да се повдигат и подреждат големи правоъгълни и ролонни бали.

„Характерна черта и за двата модела е отклонението на осите, което може да достигне до 12 градуса. Това позволява да са винаги стабилни, дори при големи препятствия и неравности по терена“, обясниМихаел Франке.

Благодарение на фирма Агритоп българските фермери вече познават бранда WEIDEMANN и са доволни от машините, категорични са от компанията: „Българските фермери харесват товарачите WEIDEMANN заради качеството им, както и заради представителя ни за България, защото Агритоп, с които работим от 6 години, стават все по-добри – имат много добър сервиз и специалисти“, коментира Михаел Франке.

Действително сервизното обслужване и обезпечаването с резерви части е на отлично ниво. Екипът на Агритоп е отлично подготвен, което ги прави надежден партньор, коментира земеделският производител Димо Димов.

Заедно с универсалните товарачи WEIDEMANN, Агритоп предлага на българските фермери и цялостни решения по проектиране и изграждане на животновъдни стопанства. Компанията изгражда торохранилища за твърд и течен оборски тор. Лагуните за съхранение на течен оборски тор са от непромокаемо фолио, което не позволява т.нар. дифузно замърсяване на почвата. Те отговарят на всички изисквания на Европейските еконорми.

Животновъдът Цветан Стоянов вече няколко години работи с фирма Агритоп. Предстои му да направи инвестиция в нов телехендлер WEIDEMANN, пожелава и на колегите си „да участват по проекти и да се сдобият с такава техника. Ще им бъде много удобна и полезна, ще останат очаровани от WEIDEMANN!”

Гледайте подробен видео репортаж във Фермер.БГ TV:



© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!