Юбилеят на френската марка Еуралис, която заслужено е обичана от българските фермери, беше отбелязан в Правец на 5 декември. Приятели и клиенти се събраха на изисканото тържество, на което беше даден старт и на кампания 2019-а.
 
Във внимателно подбраното и изпитано в български условия портфолио, видяхме нови и познати хибриди от основните технологии в отглеждането на слънчоглед и царевица.
 
Звездите в продуктовата листа на Еуралис като хибридите Джанис и Терамис при слънчогледа, Метод, Фаради и други при царевицата, убедително доказаха през последните години своята високодобивност и пластичност. 
 
Севдалина Георгиева, търговски мениджър Еуралис Семена България разкри част от плановете на компанията за новата година. 
 
„Много сме щастливи да видим толкова много гости, скъпи приятели и колеги, които ни отделиха от времето си и са с нас. Тазгодишната пролетна кампания стартираме с едно много внимателно рафинирано селектирано портфолио. В слънчогледа движещият ни продукт е Джанис - средноранният ни хибрид в Clearfield Plus технологията. Този хибрид показва в трите години на пазара изключително стабилни резултати. Те вече доказват печалбата и добавената стойност на фермерите. 
 
И миналата, и тази година на масови полета фермерите прибираха около 400 – 450 кг. Другият ни хибрид, който също остава движещ в портфолиото, това е вече 5-годишният ти лидер в Clearfield технологията Терамис. Той постига отново добиви, на които фермерите могат да разчитат и за предстоящата година. Всичките хибриди в портфолиото ни тази година са от селекцията OR Master
 
Селекция, която обединява хибриди, устойчиви на много високи раси синя китка. Ние сме безкомпромисни. Това е един критерий, по който нашата селекция избира своите хибриди, които да предложи на българския пазар и не само. В целия Черноморски район това вече се превръща в много голям проблем, така че ние няма да направим компромиси тази година. 
 
 
При царевицата нашият лидер в продажбите ще бъде Метод 380 по ФАО. Царевица, която е от селекцията Тропикал дент. Селекция, която ние представихме преди пет години и набира и доказва по фермерските полета своята стабилност и своята високодобивност. 
 
Фаради предложихме на българския пазар през 2018 -а година. След жътва фермерите се убедиха, че от ФАО 340 могат да имат изключително високи резултати от порядъка на 1,3 т – 1,35 т в Северна България, 1,2 т в Южна България. Фаради ще е хибридът, който на българския пазар наистина ще промени представата за сухоустойчива царевица. Фаради е второ поколение  Тропикал дент и за в бъдеще ние ще разчитаме много на този хибрид“. 
 
Еуралис надгражда всяка година с ново поколение хибриди от уникалните си продуктови линии, а това е заявка за още по-успешно присъствие в полетата на българските фермери през сезон 2019-а година и в перспектива. 
 
 
„Последните 10 години сменихме много портфолиото си, като всяка година го надграждахме, всяка година представяхме все по-високодобивни и по-качествени семена. А това всъщност е нашата цел и това е нещото, в което сме най-добри.
 
През всичките тези години в Еуралис работиха и продължават да работят изключителни професионалисти, които ежедневно са до нашите клиенти, ежедневно са до нашите дистрибутори, рамо до рамо във всички несгоди и във всички успехи. На всички наши колеги, приятели и клиенти пожелавам 2019-а година да бъде още по-успешна и по-плодотворна“, добави Георгиева. 
 
Повече за портфолиото на фирма Еуралис можете да откриете на сайта на компанията - euralis.bg и от регионалните представители на фирмата в страната.