Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) приканва всички бенефициери, които нямат регистрация в Системата за електронни услуги (СЕУ), да се регистрират преди началото на кампанията по Директни плащания 2023.

Гласувайте: Настоявате ли за коригиране на Стратегическия план преди Кампания 2023?

С промяната в Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП), в сила от 01.01.2023 г., всички земеделски стопани, които искат да подадат заявления за подпомагане, следва да имат регистрация в СЕУ, където ще се осъществява и цялата комуникация между администрацията и бенефициерите по отношение на подпомагането.

В личните профили на земеделските производители ще бъде налична информация за интервенциите, по които са кандидатствали, уведомителните писма, както и много други географски и финансови справки.

Регистрацията в Системата за електронни услуги (СЕУ) е лесна и бърза.

От началната страницата на Системата за електронни услуги https://seu.dfz.bg/drupal/ секция „Потребителски панел“ се избира „Вход/Регистрация“ и под полето за въвеждане на потребителско име и парола, трябва да се избере „Заявка за регистрация на потребител“, след което земеделският стопанин въвежда своите лични данни.

Последната стъпка е „Връзка с бенефициент“, където се въвежда уникален регистрационен номер (УРН) на кандидата в ИСАК.

Потвърждението на регистрацията се извършва лично в Областна дирекция на ДФ „Земеделие“.

За улеснение, в секция „Обратна връзка и помощ“ на СЕУ https://seu.dfz.bg/drupal/?q=node/49 са публикувани видео ръководства за регистрация и работа със системата, a за допълнителна информация потребителите могат да използват и платформата за „Въпроси и мнения“.

 Регистрацията в СЕУ може да се извърши и на място в Областна дирекция на ДФ „Земеделие“.